20.4.12

Algab talguhooaeg!

Miks teadlikud kodanikud korraldavad ja käivad talgutel? Ühise jõuga luuakse suuremat kasu kui üksi, korda ja parema väljanägemise saab ühiselt kasutatav keskkond. Ei saa ka alahinnata suhtlemist - uusimaid kuulu- ja külajutte pläkutades sujub töö märksa kiiremini. Ega igas kodus ei saa ka nii head hernesuppi või muud kehakinnitust, mida talgu lõppedes jagatakse.

Enne Suurt Sotsialistlikku Talgupäeva - 5. maid on lähiümbruses kavas kahed talgud - juba homme, 21. aprilli hommikul kell 9 toimub talg Kõue Rahva Maja juures. Võta kaasa naaber, lapsi ja tööristu ning tule!

Harmi mõisapargis on talgud 24. aprillil kell 18.00. Kas nende raames lammutatakse maha lagunenud vesiveski, mille juures õpilased koolipäeviti bussi ootavad (alumisel fotol)? Võiks ju - analoogselt ühise jõuga lammutati Kõue külakeskuses asunud poolpõlenud-lagunenud hoone, mille asemel asub praegu uhke Kõue Rahva Maja.

Miks ma usun, et vesiveski omanik seda üleskutset ei loe? Kirjaoskusega kodanik oleks oma aasta tagasi lagunenud "peldiku" irdosad (sarikad, eterniidi) suutnud ära koristada, kas üksi või talgu jõul!

No comments: