20.3.12

Tänased Kõue valla arengukava arutelud Kõue Rahva Majas ja Habaja raamatukogus

Ai-ai, kuidas kütsid rahva kirgi arengukavaarutelud Kõuel ja Habajal. Neljapäeval on viimane voor Ardus, eks sealgi saab näha verd ja pisaraid. Loomulikult olid kohal vaid need näod, kes igal pool mujal pildil - nagu tavaks, ei tule olulistesse aruteludesse kohale neeb, kes viitsivad vaid haliseda kui s*** elu kui selline on. Mugav on ju viriseda, mitte lahendusi välja mõelda.

Mis olid peamisteks artueluteemadeks:

Kõue kandis on teeolud kehvad - mida kaugem küla, seda keerulisem on liikuma saada, samuti jupsib elekter, mida kaugemale alajaamast minna - elektrivõrk saab ehk korda 40 aasta pärast. Mõnesse kriitilisse teeauku saab ehk labidatäie kruusa varem juurde. Triigi-Ojasoo lõik pole Ojasoo poolt üldse läbitav ja keegi ei tea, millal see korda võiks saada.

Habajal küttis kirgi veevärgi remont ja Sipasoo tee, mille kõva katte alla saamisel ei ole aidanud kogutud 100 allkirja. Kohal oli küll vaid viie lapse vanemad kuid Harmi teema nõudis palju aega. Sulgemisel viidaks lapsed Kosele, kuna sinnapoole käiakse ise, koolide liitumisel peaks solidaarsuse printsiibi alusel olema nii Ardus kui Harmil mõlemal nii liit- või tavaklassid. Järjekordne võimalik reform - Ardu-Habaja ühiskool ehk Kõue kool suurendaks lastevanemate ebakindlust ning lapsed viidaks juba kohe Kose kombinaati. Narrid põldu üks kord...

Üldiselt on nii, et viie aasta jooksul ühineb Kõue vald Kosega. Kõik muu on aga lahtine.

Vaata kahe ürituse pildigaleriid.

No comments: