11.2.11

Kõue Külade Seltsi ajaraamat



Austusest peamiselt kogukonna lähikülade eakate vastu, kellel pole internetiühendust, on terve Kõue Külade Seltsi seni kirjutatud ajaveeb (perioodil 18.11.2008 - 10.02.2011, ligi kakssada postitust kommentaarideta, ligi 300 fotot, 365 lehekülge nöörköites) saadaval nüüdsest raamatuna!



Teos annab hea ülevaate ka neile, kes seni vaid veebi lehitsenud. Tervikülevaade selle aja algusest, kui Kõue avalikku inforuumi astus. Tagasivaade alates Kõue Rahva Maja ehitusest.



Aeg mõned aastad tagasi, kui Triigi mõis oli ja tundus et jääb, igavesti tondilossiks.



Sellesse raamatusse on raiutud perioodi tegijamad inimesed vallas - tänapäeva "kolhoosiesimehed" ja "partorgid" - loomulikult heas mõttes.



Nii Härjapea Koja juhataja Olev kui armastatud vallavanem Ott.



Kadja küla kuulsaim suvitaja Heidy.



Üle aastakümnete järjepidevad valla tegelased Sirje ja Tiiu. Tegijaid Tiiusid on vallas ja raamatus koguni kaks eksemplari.



Üle- ja tagasivaated kõikidest üritustest, ilusas emakeeles kirja pandud. Kui kaua püsib Eesti keel Kõue Külade Seltsi ajaveebis tulevikus? Sõltub võimalikest uutest kirjutajatest, vanadele võib olude sunnil suhtluskeeleks kujuneda mõni rahvusvahelisem keel. Nagu meie silme all sureb välja maaelu, hääbub ka Eesti keel.



Kuulus "emotsioonitu ja nutune" Kose Kihelkonnapäeva postitus, mis mõne inimese hinge tänaseni kriibib. Neid, kes tagaselja täävitavad, jääb alati olema.



Selline see on - Kõue Külade Seltsi ajaraamat. Kui hoolid Eesti keeles ja Eesti meeles kirjapandust ja oma armsast kodukohast, telli see raamat kingituseks, austusest oma vanema või sugulase suhtes, kes omal ajal Kõue kandi ja valla üles ehitas. Või siis endale, meenutuseks ja mälestuseks sajandi esimese kümnendi vahetusest Kõuel. Toeta Eesti keelt ja Eesti meelt, niikaua, kui seda veel on.

Raamatu eksemplarid valmivad käsitööna, köite hind on €30 (trüki omahind). Kusagil riiulis need trükised ei seisa, raamat valmib üksikeksemplarina ettetellimisel. Tellimiseks kirjuta juhan(punkt)soomets(ätt)gmail(punkt)com või helista 5090269.

No comments: