5.6.09

Inglise keele mudilased läksid suvepuhkusele

"Hello, hello, hello! It's a good day!" alustasid möödunud kolmel kuul inglise keele tundi Kõue Rahva Majas toimetanud lapsed. Kaheteistkümne tunnine tsükkel on nüüd läbi ja mudilased suvepuhkusele lubatud.

Väikeste inglise keele tunni juhendaja Kristi ütles, et kuigi vanusevahe oli suur ja mõned lapsed ennegi inglise keelt õppinud, läks kõik hästi korda ning sügisel on plaanis tundidega jätkata.

"Kui mina lastega midagi teen, siis eelkõige selleks, et nad saaksid ise aru, kui tublid, toredad ja võrratud nad on," rääkis Kristi.

Seda Kristi öelda ei tea, kui palju lastel keel selgeks sai või kas keegi mõnikord kodus harjutas ka, aga seda teab ta küll, et sõnad jäävad meelde, kui tund on piisavalt huvitav.
"Tuleb teha midagi nii põnevat, et lapsed ei saa arugi, et sõnu õpivad," avaldas Kristi.

Kolme kuu jooksul oli iga kord kohal 9-10 last, kellest noorim oli kaheaastane ja vanim kümnene.

Sügisel kooliteed alustav Merily ütles, et kõige rohkem meeldis talle inglise keele tundidest see, et sai õppida, sest õppimine meeldib tüdrukule väga. Teine põhjus, miks ta esmaspäeva õhtud rahvamajas veetis, oli suurepärane õpetaja. "Kristi õpetas meid ju nii toredasti," seletas Merily.

Õige pea seitsmeseks saava Merily ema Ly selgitas, et pani lapse inglise keele tundi mitte niivõrd soovist, et tütar keelt kõnelema õpiks, vaid hoopis sellepärast, et laps koos teistega meeldivalt ning samas kasulikult aega veedaks. "Seal oli tore seltskond ja lõbusate mängude saatel oli tund minu meelest hea üleminek kooliks valmistuvale lapsele," lausus Ly.

Ly ütles, et kuigi suurema osa inglise keele sõnavarast on tema laps võõrkeelseid multikaid vaadates omandanud, aitasid ka esmaspäevaõhtused tunnid keelega suuremaks sõbraks saada.







Pildid Epu mobiilist

No comments: