10.12.08

Seltside ja Seltsingute päev Kõue Rahva Majas


Toimus koos Järva Arengu Partnerite (JAP) infotunniga. JAP kujutab endast Seltsidele lähemale toodud euroraha jagamise süsteemi, kusjuures jagamisse on kaasatud põhiliselt kohalikud inimesed programmi tegevuspiirkonnast. Kõue Vald asub ainsana JAPi kuuluvatest valdadest harjumaal, järvamaalt kuuluvad sinna Albu, Järva-Jaani, Kareda, Koeru, Koigi, Paide ja Roosna-Alliku vald.

JAPi tegevjuhi Silva Anspali sõnul on seltsitegevus Kõue vallas eriti heal järjel, seega, et raha ühtlaselt valdade vahel jagada, võib Kõuel tihedaks konkurentsiks minna. Kõue Valla Lipuprojekt, ehk kõige olulisem, millele toetust saada, on Kiruvere Muinaslaager,
üliaktiivsed arenduspiirkonnad on Kõue Külade Selts, Paunküla külade Selts ja Habaja Külade Selts, mille alla kuuluv Alansi, Kirivalla ja Lutsu küla (koos Rõõsa külaga ainsad külavanemaga külad väljaspool Kõue Külade Seltsi), on teinud viimasel tegevusaastal nii palju tegusid, et powerpointi presentatsiooni vaadates tuli paljude teiste külade esindajatel kadedus peale. Mitte aga Kõue Külade Seltsi liikmetele, sest Kõue Rahva Maja on ikkagi tähtsaim ja hubaseim arendus Kõue vallas viimastel aastatel.

Kultuurikalendri koostamiseks antud üritusel väljakuulutatu asemel ikkagi ei läinud, niivõrd paljud MTÜd, seltsid, seltsingud ja muidu aktiivsed inimesed said ja võtsid sõna, JAPi infopäev teistes valdades oli seni toimunud eraldiseisva pool päeva kestnud üritusena.

Kõue Rahva Maja ei jää tühjana seisma, lisaks paljudele alles planeeringu faasis olevatele üritustele peavad majas jõulupidu Ardu kooli õpetajad, kolmapäeva õhtuti teeb taidlusproovi kollektiiv "Üllatus", JAPi projektijuhtimise koolitus toimub siin detsembri lõpul.

Seltsingute päeva kohta loe kohustuslikest valla blogidest edasi:

Monika nägemus
Riina nägemus

No comments: