6.3.12

Kõue Külade Seltsi edulugu jätkub - Kõue Rahva Maja värskendas sauna dushiruumi


2008. aasta viiendal detsembri avati Kõue Rahva Maja - ülal fotol uhke dushiruum sauna uksest vaadatuna. Aegamööda tekkisid pesuruumi äravoolus ummistused, plaadid ja hiljem kogu põrand hakkas järele andma ja sisse vajuma.


Novembriks 2010 oli asi nii hull, et lasime meistrimees Slavikul ja Arnol teostada eksperiis probleemi suhtes. Asi oli puhta mäda - paljaste kätega sai eemaldada plaat-plaadi järel, neid hoidnud kipsplaat oli läbi mädanenud.


Kipsplaat oli omakorda 50x50 reikadele ehitatud, all tühjus. Jama oli muudki - äravoolus, trapis, jne. Ehitaja ei olnud nõus garantiikorras praaki lappima, soovitas meil ennast kohtusse kaevata. Kohtu jaoks aga on vaja palju raha, aega ja närve, mida seltsil niigi nappis. Lisaks tuli dushiruum kiiresti üles ehitada, et külalised-rentnikud saunas saaks käia.


Töödega alustas Virla meistrimees. Koristamine, kuivatamine, niiskuskahjustuste eemaldamine, betoonvalu, uus kanalisatsioon, soojustus, põrandaküte. Viktor tegi väga head tööd ja sai tehtud ka järelvalvet, mida esimese ehitaja suhtes nappis - nagu takkajärgi võib järeldada.


2010. aasta lõpuks oli dushiruumi sein plaaditud, põrand ja alumine äär niiskustõkkega möksitud. Pesta sai, aga paraku jäi remont lõpetamata, kuna juhtus külamajade edulugudes harvaesinev juhus - aasta otsa oli Kõue Rahva Maja niivõrd tihedasti täis bukitud, et ei leitud vaba nädalakest remondi lõpetamiseks. 


Märtsis 2012 on remont peaagu valmis, jäänud on veel peenviimistlust. Põranda plaatimist teostas ka Kõue-Triigi mõisas sanruume ehitanud meister.

No comments: