17.2.10

Kanister, voolik ja noavälgutamine

Valla piirkonnapolitseinikut tuli tagasisidet:

Tere ja tore lugeda, et Kõuel usinalt jälitustöö käib. kahjuks aga ei ole mina sellest vargusest kuulnud ja tore oleks nüüd selle kohta avaldus saada, kuna isikud on meile teada ja kogun avaldusi tema vägitegude kohta, et asi kohtuni ja süüdistuseni jõuaks. Vastasel juhul on nii Teie kui meie töö puht ajaraisk.
Ootan ikka aktiivset infot.

Lugupidamisega,
veel teie valla piirkonnapolitseinik
Anu Metsaorg
536 34702

Kõue Kordnik tänab piirkonnapolitseinikut ja vabandab, et uusim info kahest kuriteoepisoodist ning uurijale esitatud avalduse kajastus pole siia ajaveebi jõudnud.

Kirjeldatud kohas Triigi külas püüti bensiini imeda veel ööl vastu 30.01.2010. Kuna paak oli meelega tühjaks jäetud, jäädi saagita, aga võeti kaasa paagi kork.

Ööl vastu 10.02.2010 üritati sama kuriegu taaskord korrata. Sel korral aga peremees juba ootas kutsumata külalisi - territooriumile oli paigutatud valveseadmed. Kell pool kaks öösel saadi signaal auto juures toimuvast liikumisest. Peremees läks õue ja valgustas bensiiniimejat, kes osutus ümbruskonnas tuntud noormeheks. Viimane tõmbas taskust välja ehitusnoa ja vehkis sellega pisut, seejärel põgenes. Iseloomuliku summutipõrinaga autoga sõideti Kõue külla, kus pandi maha kuriteo kaasosaline (kahed jäljed) ning seejärel võeti suund lapsepõlvekoju.

Vahetult pärast intsidenti esitati kohalkäinud poltsei vanemkomissarile avaldus kõigi kolme episoodi kohta. Mahajäänud tühi kanister ja poolenisti auto paaki topitud voolik võeti asitõenditena kaasa.

Mis sellest juhusest õppida on? Kõue kandis võib lisaks öisele bensiinikaole saada ka nuga, minnes õue, oma maale kuritegu takistama. Lisaks turvaseadmetele tuleks kasutada ka enensekaitsevahendeid ja -oskusi. Omakohus on lubamatu aga noaga ründava isiku eest tuleb oma elu kaitsta.

No comments: