21.3.09

Avati Salme Allikheina näitus

Kõue Rahva Maja teisel korrusel on piiratud aja jooksul võimalik näha Salme Allikheina maale. Metsatalust pärit hea kunstiandega proua ei saanud kahjuks ise avamisel viibida, tema poolt ütles tervitussõnad Olev Kull (pildil vasakul, puss alati vööl), kunstniku lapsepõlvesõber. Nagu Kõue valla vaimsele keskusele kohane, oli avamisel kohal vallavanem (pildil keskel), valla sotsiaal-humanitaarnõunik, kes plaanis ka ühe maali oksjonil osaleda.


Salme allikheina maalid on naivistlikud, pastelsetes roosades-sinakates toonides - kujutavad siiralt ja vahetult inimese sündi, eneseleidmist, väärtusi ja puhast armastust. Positiivsetele energiapiltidele omaselt on kujunduselementideks vikerkaar, lilleõied, avanemine nähtusena üldiselt. Uskumatu, kui palju maale mahutab Kõue Rahva Maja teine korrus. Näitus jääb avatuks paariks nädalaks.

Reedel, poole seitsme paiku väisab Kõu küla buss, mis juhtub siia kaks korda nädalas, teisel korral pühapäeva lõunal - kes ütles, et bussiga Tallinnast otse Kõuele ei saa:

Ilmutusest olid ka saabunud endise Hiiesalu peremehe fotod vadjalaste üritusest, siinkohal kaader Vadja lipust, paar näidet, kuidas Lembit Saarsalu rahvast hullutab:

No comments: