16.10.13

Kaks viimast debatti enne valimisi - kuidas on seis?


Suurim üllataja debattides on valimisliit "Meie vald", kes boikoteerib kohtumisi, viidates heale valimistavale. Hea lugeja, nopi palun viidatud tekstist välja, miks "Meie" vabatahtlikult pildilt kõrvale jääb. Põhjuseks võib olla oponeerimine avalikus esinemises, mis tahest tahtmata viletsama pildi jätab kui takkakiitjad (Ühiselt, SDE). "Meie" poliitika paraku tõmbab vee pale nii mõnelegi tegijale kandidaadile nimekirjas, kes võiks debattidel särada. Aga olgu. Ei taha pildil olla, järelikult ei taha valijaid juurde. 100 liikmelisel liidul neid ju on niigi. Aga ärme välista teist võimalust. Et "Meie" saaks poti juurde, tuleb liituda SDEga, kes küll praegu koalitsioonis aga on oma ridu täiendanud Kõue kandi inimestega, kes eesotsas Kõue vallavanemaga tümitavad "Ühtselt" poliitikat. Samas on "Meie" öelnud, et vallavanema isikul pole suurt tähtsust volikogu ees. Need kaks liini kokku sidudes võiksime saada kokkulepitud salaliidu SDE ja "Meie" vahel - tehes head nägu debattidel on SDE kindlustanud endale vallavanema koha olles enne käed löönud "Meiega". Kas liigagi hästi usutav? Kes võiks täna-homme oma nägu näidata Kõuel ja Ardus on IRL, Ref ja Keski kandidaadid, vajudes mitte esinemise korral põhjatusse unustatud poliitikute mudasohu. Tänud AKL külaseltsile, kes tsirkuse taaskord rahvani toob! Fotol Ardu teetööd.

1 comment:

Anonymous said...

IRL oli esindatud Kose Kultuurikeskuses toimunud debatil. Pr Steinbergi ja ühe meesterahva esinemisest selgus aga, et sel erakonnal polegi mitte mingit Kose valla arenguga seonduvat programmi. Ei mingeid lubadusi, ei mingeid rahalisi kalkulatsioone. Lihtsalt mingite inimeste mingid isiklikud seisukohad ilma ühise platvormita, kes on millegipärast otsustanud kandideerida siiski mitte üksikkandidaatidena, vaid ühise nimetaja - IRL - sildi all.

Huvitaval kombel tõusetus just Kose Kultuurikeskuses väga teravalt üles volikogu liikmete kvaliteedi küsimus ning ühe tänase koalitsioonipoliitiku poolt öeldi välja ka valus tõde, et väga paljud inimesed ei kipu endale üldse aru andma, kuhu täpselt ja milleks nad kandideerivad ning kui palju lisatööd see tegelikult eeldab, et esitada sisulisi küsimusi, teha sisulisi ettepanekuid.