13.9.13

Kose KOV valimised 2013 - alustame Kõue kanditaatide tutvustamisega


Tänavuse hapukurgihooaja lõpuks on nii mitmedki Kõue praeguse ja endise volikogu liikmed valinud endale valimisliidu Kose vallast või partei, milles kandideerida. Suuremates liitudes (neid kaks tükki ongi) leidub sügistes valmisnimekirjades nii mitmeidki kandidaate, kes Kõue rahvale kindlasti kasulikud. Ja hea on, et neid on mõlemas liidus, et oleks valida ja võimalik volikokku saada nii ühest kui teisest. Aela mees Olev kandideerib valimisliidus "Kose - meie vald". Miks Olev antud valimisliidu valis? "Jõgisoo aeg on möödas - mees on olnud mitu aega vallavanem ja aitab" räägib Olev. "Meie valimisliit on tugev.  Eelmised valimised Silberg võitiski. Paraku lõid sotsid kaardid segi ja Jõgisoo pääses taas võimule." Olev seisab kõige rohkem teede hoolduse eest, mis tagakülades suurim probleem.


Aela - Saueaugu tee (Maalemäe aprillikuisel fotol) oli nii läbi, et Olev on pidanud see kevad kolm korda sealt autosid välja tirima. Lisaks on mõned korrad pidanud lisajõude kutsuma. Praegu on Olev vallale kätte näidanud, kust teed täita ja mida edasi teha. Tänaseks on Maalemäe ka edukalt lapitud ja kraavitatud. Vahe tänase teega võrreldes fotot on nagu öö ja päev.

Teede teema on tähtis ka Vello Jõgisoole. Ta on mitu korda maininud, mitu-setu väikest teed oleks Aruvalla-Kose maantee asemel korda teha võinud. Jõgisoo on nõustunud loo autoriga (maikuus Karla külas), et valdade ühinedes oleks perspektiivikas üle vaadata Alansi-Karla ja Kirivalla-Karla unustusse vajunud teelõigud. Sama võiks teha ka Nutu-Vaopere ja Kadja-Kuimetsa lõikudega, mis ühendavad eri maakondi

Olev on Aela külavanem ja Härjapea Koja vanem. Usuorganisatsiooni juhina ei saa ta eetilistel põhjustel vallavanemaks kandideerida, maksimum on volikogu liige. Sama ütleb ta ka Andres Õie kui Kose koguduse eestseisja kohta - vallavanemaks ei sobi. Tänaseks on teada, et Õis ei kandideerigi.

Kuidas suhtub Aela Olev Uno Silbergi ostu Ravila mõisa peahoone näol? "Mingi lossikese ostmine mind ei huvita - see on mehe enda asi, mis sellega peale hakkab."


Vaata kanditaatide nimekirja siit.

3 comments:

Anonymous said...

Endised kommarid ajavad igale poole oma juuri ja õõnestavad Eesti Riigi alustalasid. Tahaks näha kui kaua veel rahvas kannatab padupunaste demagoogiat ja nukuvalitsust.

Anonymous said...

Aela - Saueaugu tee (Maalemäe fotol) on valla tee ja see aasta sai tõesti teede hooldust tõsisemalt võetud (jäi lumest üle ja oli rohkem planeeritud) ja palju kraave kaevatud. Autoril võiks olla ka uuem pilt Malemast
Ott

Juhan said...

Aitäh täpsustuse eest, parandatud. Uut fotot praegu pole aga tõesti, Malemäe on korraliku eurokraaviga vägev teetamm täna.