8.11.12

Sügistalv Kõuel






Nagu ikka, on sügistalvisel Kõul palju tegemist. Kõue Rahva Maja neljas sünnipäev on 1. detsembril, see on tasuta. Eraldi tasub äramärkimist seelaupäevane matk Virlas-Aelas ja õhtune Söödi-Simmuli kontsert mõisas. Mõisas pühapäeval lisaks mänguasjade vahetus. Olgu siinkohal toodud ka Soolembese kutse laupäevaks:


ahhoi kõigile!
kel vähegi tahtmist ja huvi siis see on teretulnud sellelaupäevasele Illesaare rännakule.
siinkohal kasutan juhust ja tänan neid, kes osalesid eelmise nädala laupäevasel rännakul Lõõtsamäele. pole vist ammu nii kosutavat ja mitmekesist ja saagirohket (suur seenesaak) ja heailmarohket rännakut olnud. ehk annab ka sellenädalase rännakuga midagi sellist korrata. loodan siiralt, et Ilmataat on taaskord meie poolel ;o)
 
Illesaarest - see on soosaar Harjumaal, Kõue vallas asuva Vonka raba ida-kirdepoolses otsas. kagus piirneb see Tammetsa ja kirdest Lintsemäe soosaarega. vahetult Illesaare kõrval asuvad aga veel sellised soosaared nagu Suursaar, Keisimenesaar, Sildsaar, Kostlasaar ja Lagemna mägi. Illesaarel asus kunagi ka Mäe nimeline talukoht. praeguseks võib sealt sellest vaid varemeid eest leida. koht, kust rännakut alustatakse ja lõpeatakse on Virla. vahepealset ala Virlast Suursaareni (üks saar ennem Illesaart) kutsutaksegi Vonka rabaks. maastik ja olustik mainitud soosartel on ürgne ja puutumatu. sealne piirkond kuulub Laukesoo LKA koosseisu. seega taaskord ürgne ja puutumatu loodus koos juba meile tuttavate mütoloogiliste tegelastega - Metsavana, Murueit ja tema tütred, Nurmeisa, lisaks vee ka Vonka raba omad kohalikud sookollid ja soovaimud. 
 
p.s. rännak toimub, kui ilm on sajuta. viimaste teadete järgi on aga info üsna kõikuv... ühel päeval näitab ilmateade laupäevasele päevale päikest, teisel päeval halli ilma ja vihmapiisku. seega siis lõpliku otsuse langetamine toimub ikkagi vahetult enne rännaku algust.
 
teie tagasisidet ootama jäädes.
heade sügissoovidega.
 
Teie Soolemb

No comments: