15.8.12

Kõue-Kose ühinemisralli vahepeatus täna Kose gümnaasiumis

Eile Orus olid enamus pinke tühjad, arvestatav osa publikust oli Kõue rahvas ehk Koset ühinemine rahva tasandil suurt ei huvita. Tänud Alans-Kirivalla-Lutsu külaseltsile, kelle ülekannet vaatas kõige rohkem 21 inimest ehk rohkem, kui kohal - suur edasiminek oli ka chati ehk vestmikuga, mis on läinud tõesti sisuliseks. Kui on kellelgi muljeid, palun kommenteerige, allakirjutaja ei viitsinud üle pooleteise tunni ülekannet jälgida - isegi Aivar Pohlak ei jõudnud selle ajaga midagi ägedat öelda.

Milline on liitumise atmosfäär peale nelja kohtumist (viies täna gümnaasumis, ülejäänud kaks järgmisel nädalal)? Kose läbirääkijad ja moderaator on tasemel, Kõue juhid kaitsepositsioonil, hääled, kes liitumist ei poolda, on omale näo taha saanud (näitena Kõue seenioride hävitavad pilgud peale Triigi küla Kõue Rahva Majas välja öeldud 51% poolthäält, isegi Kadja seeniorid paistsid kahetsevat eelnevalt välja öeldud 100% liitumiskindlust). Kes liitumise poolt, sel argumendid kindlad - valitsemiskulud kokku, perspektiivikus, suurem-võimsam vald. Kõue rahvaküsitlus võib tulla praguse seisuga 50:50 poolt-vastu - ei ole kerge armsast koduvallast loobuda nüüd, kui võimalus paremale tulevikule olemas. Kõik oleneb volikogust.

4 comments:

Teele said...

Seenioritele, kes terve oma elu Kõue vallas elanud, ongi see küsimus valusam.

Juhan said...

Eakamad neist (sünd enne 1939) on Triigi vallas ja mõni üksik isegi (sünd enne 1931) Aleksandri vallas sündinud.

Teele said...

Kui nii on parem, siis sõnastan ümber: Seenioritele, kes on enamik oma elust Kõue vallas elanud, ongi see küsimus valusam. :)
Ma ei kaitse kedagi, lihtsalt arvan, et ongi parem kui skeptikuid on, siis Kose vald peabki rohkem pingutama, et meid oma poolele võita(pingutuste all ma ei mõtle utoopilisi lubadusi). :)

Juhan said...

Jah, seenioritele on emotsionaalne löök kindlasti valusam.