10.12.11

Parim jõulukingitus on raamat



Mida kinkida inimesele, kes on sündinud ja elanud Kõue kandis? Juhul, kui ta on osalenud Kõue Külade Seltsi korraldatud külapäevadel 2008 Palal, 2009 Kõuel, 2010 Kadjal ja 2011 Aelas võib tal olla olemas kirjeldatud külade raamatud, mis on ilmutatud nendel üritustel. Juhul aga kui ei ole, on neid ja teisi Kõue kandi külaraamatud võimalik lunastada Ardu koolis toimuval jõululaadal 17. detsembril.

Ülemisel fotol seni kõige mahukam, 160-leheküljeline tribüüt Rava külale - autoriteks Raval sündinud Erich Klaan ja Aksel Orasi.



Aela - küla, kus vaid käputäis kunagi haritud maad soode ja rabade vahel, taluasemeid ja üksikud tänapäevased suitsud. Aela Olev, Linnumäe Aksel, Triigi Juhan ja Soolemb käisid Aela küla uurimas. 140 lk, ilmunud Aela külapäeval augustil 2011.


Kellele ei meeldiks Kadja küla ja Kadja külapäev augustis 2010? Raamatud endiselt saadaval.



Kõue külas peeti külapäeva 2009. Oi kui palju on veel Kõue küla kohta kirjutada. Vast jõuab veel kunagi.


Pala küla kohta on Aksel Orasi kirjutanud sadu lehekülgi meenutusi, maarevisjonide tõlkeid, lugusid. Nendest on ilmunud kokkuvõte 2008. aastal.



See on Harmi mõisa ajaloovihik, mida on ehk mõni eksemplar veel Harmi koolis alles, nüüdseks ilmunud teine osa.


Vaja arendavat tegevust lastele? Lõika välja ja kleebi kokku Kõue koolimaju. Ei meeldi Korteni maja, Kõue ministeeriumikool, Harmi mõis, Triigi mõis ja Kõue Rahva Maja? Saadaval ka Kõue Paberist Koolimajad II - Ardu koolide eri. Samuti Järvamaa Paberist Mõisad I.

No comments: