4.3.11

Märtsi tippsündmus - Aela ja Virla küla ajaloopäev



Pühapäeval, 13. märtsil, saab lõppakordi läbi kahe aasta Kõue Rahva Majas väldanud ajalooõhtute seeria. Praegu kahetsen, et vaid mõnest üritusest on olemas fotod (ülal viimasest, maadeteemalisest sündmusest). On olnud meeldejäävaid ja asjalikke diskussioone, palju põnevaid meenutusi ja taaskohtumisi, palju on ka dokumenteeritud öeldut-täävitatut. Näiteks Paunaste külast, Kadja külast, Triigi küla kokkutulek (alumisel fotol) sai omale järje kooli kokkutulekuna, meenutamist on nendest üritustest mitme peatüki jagu. Siin ka veidi kokkutuleku organiseerimise köögipoolest.



Veel Kõue Rahva Majas kirja pandud protokolle: maade lood, Triigi mõisnike ja maadekruntimise lugu, Triigi mõisa võõrandamisaegsed maadesaajad, kindlasti jäi veel midagi linkimata.

Järgnevad fotod on Pala küla ajaloopäevalt - ainus üritus seeriast, mis toimus Ardu koolis:





Viimase foto peal on mees, kelle roll on Kõue Külade Seltsi 2011. aasta programmis kõige suurem - Olev Kull. Nimelt just tema tutvustab 13. märtsil, mida võib oodata augustis toimuval külade päeval Aelas. Kas on tavaline tilu-lilu või ajatakse kõik paganad ja ristirahvas suitsusauna puhastuma. Midagi sellist võiks ju Aelas vahelduse mõttes toimuda?



Siin on veel üks foto juulist, kui upitati muinassauna teist palgirida. Kui Aela küla ei asuks talviti nagu kotis ehk lahti oleks Rapla- ja Järvamaa suunas kulgevad RMK teed, võiks olla siin uuemaidki fotosid ehitisest.



Lõppu üks foto eelmise talve Kadja ajaloopäevast - rahvast vooris Kõuele kokku mitmelt suunalt. Jah, on tõesti nutuse kvaliteediga mobiilifoto. Sul on võimalus kohale tulla ja teha paremad üles- ja kokkuvõtted kui siin esitatu.

No comments: