19.10.09

Veelinnurahvad 5: Ingerisoomlaste päev

Kõue Rahva Majas ei toimu üritused mitte ainult enne valimisi, vaid igal ajal ning iga ilmaga. 24. Oktoober tõotab tulla põnev päev: 10.00-16.00 toimub raamatulaat kolme tippkülalisega, kella neljast edasi läheb teema sujuvalt üle Ingerisoome kultuuri tutvustavaks järjekordseks Veelinnurahvaste sündmuseks. Ma ei imestaks, kui varsti tekkiks keegi Kõue Sputnik, kes viibiks iga päev Maja üritustel, järjest vähem kontvõõrana, õhtuti peidaks ennast kuhugi diivanite taha ning ootaks hommikut ning uut üritust - see on peatselt reaalne Maja ürituste järjest tiheneva graafikuga.

Mutta nyt Inkerisuomalaisten päivän seinälehdet, jos joku halua itse noita tulostaa ja levittää:



Seinälehdessä olen sekoitanut kuvia internetin avaruudeesta, mitä olen ulos kaivannut. Kartta on Pietarin maita, vanha Inkeriläistä seurakuntaa, jotka venäläiset ovat itselle ottaneet.

Ja tässä pienoiskuva samasta asiasta:



Nähtään Kõu kylässä kahteenkymmenenneljännettä lokakuuta, Vesilintujenkansojen tapahtumalla!

Lopuksi yksi pieni elokuva, kuvattu seurakansan ersojen (ersa) päivälla, Kõu kylässä:

2 comments:

Anonymous said...

Erikoisen kiinnostava tehtävä! Toivotavasti oli runsain määrin vieroida!

Juhan said...

Kyllä vieroida oli, mutta suhteessa inkeriläisten kansan verratuna ei ollutkaan niin paljon.

Sarjan väreissä on ollut vadjalaisten, marien, setojen, ersojen ja nyt inkeriläisten tapahtuma, kahdessa vuodessa eteenpäin tulevat kaikki muut suomen-ukrien kansan päivät, niin että kannatta seurata Kõun blokkia ja tulla mukaan paikalle, jos tapahtuu!