18.8.09

Kõue valla külade päevast...

22.august läheneb vääramatu jõuga, kuigi ilmataat tahab meid vist ära uputada. Õnneks on Kõue küla vähe kõrgema künka otsas ja taadikese püüame ka ära osta - ehk annab päikest ja ilusamat ilma ka.
Aga igatahes - Kõue valla külad tulevad 22.augustil Kõue Kiigemäele kokku.
Nüüd veel üht-teist, mida kahe kõrva vahele jätta:
1. Toimub küpsetiste-tortide-kookida-hoidiste võistlus. See tähendab, et iga endast vähegi lugu pidav perenaine, peremees, lapsed ... toovad kaasa enda tehtud kole-hes-huvitava asja. Nimesilt tuleb juurde teha ja kui tohib, siis ka retsept. Kogu selle kraami jaoks on püstitatud pikk laud, jälgi nooli peoplatsil! Hindamiseks on kokku pandud auväärsetest meestest kamp, kes seda kõike hindab. Pärast sööb peorahvas selle kõik ära.
2. Kõue Rahva Majas on kohviautomaat seina lükatud, sealt saab koogi kõrvale lonksu, kui endal kaasas pole.
3. Kui tuled auto või hobusega, siis jälgi hoolega, kuhu Sind roheliste vestidega suunajad saadavad. Kui juba tavalise üritusega on külateed umbes, siis on laupäeval oodata rohkem tulijaid. Nii et jaluta ka natuke!
4. Iga küla või külaselts saab ennast tutvustada, püüdke 3 minutiga hakkama saada! Meid on palju ja hommik tuleb kiiresti!
5. Kõue Laulud - esitamisele tulevad laulud, kus sõna KÕUE on sees. Teretulnud on igasugused põnevad kollektiivid - ansamblid, koorid, duetid, solistid. Huvitavaid ühendusi on endast juba teatanud, aga kohapeal saab ka ju laululavale hüpata ja laul lahti lüüa. Nüüd on võimalus näidata, kes on tegijad! Laulu teksti soovib Kõue Külade Seltsi juhatus säilitada, seega varuge üks ka meie jaoks.
6. Lastele on lastetelk, mis ei tähenda muidugi seda, et nad ei võiks kõigest muust vahvasti osa võtta.
7. Plaanis oli tutvustada rahvale ka oma valla tootjaid - käsitöömeistreid jne. Selleks tarbeks on väike laat. Igaüks, kes midagi turustada tahab, tulgu julgelt kohale, ainult ise peab ennast varustama (kui on vaja) letiga, vihmakaitse jm.sellisega.
8. Ametliku osa lõpus algab tants ja trall - ansambel Rivaal.

Kõue Külade Seltsi juhatus loodab väga, et rahvast ikka kokku tuleb OMA valla peole, ehk saabub ka ilus ilm!
Mõnusat laupäeva!
NB. Ära unusta koha peal registreerida!

No comments: