18.4.14

Olukorrast Kose vallas (Triigi külavanema kommentaar eilse volikogu salvestise kohta)


Sellel lingil asus eile kaks videojäädvustust Kose volikogust, mis on nüüdseks eemaldatud. Usun, et põhjus eemaldamiseks on piisavalt lihtne - sarnane käitumine, mida seal nägi, ei tee au ühelegi kodanikule, seda enam veel vallavolinikele. Samas on volinikud parim osa elanikkonnast, eliit. Pikemalt emotsionaalsetel rünnakutel ei peatu, tõesti, vehiti rusikatega ja karjuti teineteise peale, pakun mõned solvangud järgmiseks volikoguks, mida võib vabalt kuu aja pärast kasutada: "Teil kõigil on vaid lasteaiaharidus!" või siis "Mida sa ronid oma kummikutega siia volikokku!".

Nüüd aga sisulisest poolest. Poole tunni pikkuses videos oli tähelepanu all allakirjutaja eelmises postituses kirjeldatud Külavanemate kogu viimine töörühmana eelarve ja majanduskomisjoni alla ( edaspidi EMK). Seda nõudis volikogu esimees põhjendades asja vajalikkust. Kui koalitsioon koosneb (7 Meie Vald + 4 SDE) 11 liikmest, võttis sel teemal pooldavalt sõna vaid üks koalitsiooni liige, kes ütles (mälu järgi) et milleks jamada, külavanemate seas pole ka ühtset meelt, teeme selle ära ja läheme edasi. Volikogu esimees ei suutnud samas veenvalt selgitada, milleks seda vaja on. Rääkigu siis välja, milles asi, seda teavad kõik külavanemad ja ilmselt ka palju teisi asjaosalisi. Külavanemate kogu viimine EMK alla tähendab otse ligipääsu (volikogu väliselt) poliitilisele rahale. Kui oleks vastu võetud vastav statuut, oleks järgmisena loodud süsteemid selle raha laristamiseks (jutt käib umbes 25 000€). Kes on selle plaani suurimad vastased? Mitte väga üllatuslikult on selle vastu kultuurikomisjoni juht, kuna vastav muudatus mängib MTÜde rahastamise kultuurikomisjonilt EMKle. Üllatuslikult on kultuurikomisjoni juht aga SDEst, ehk koalitsioonist! Videos saigi kuulata volikogu esimehe ja Sven Andreseni vaidlust. See tähendab aga mõra koalitsioonis! Asi läks tuliseks ning Astrid Ojasoon (Harju- ja Raplamaa SDE juht) lahkus saalist. Kui Sven Andresen peaks enda poole saama veel ühe volikogu SDE liikme, on pinnas võimuvahetuseks Kosel valmis! Vaadates tervet rida mitte sõna võtvaid "Meie Valla" liikmeid, võiks tõdeda vaid, et vaga vesi sügav põhi. Mida nad mõtlevad või tunnevad pole teada. Vähemalt tulihingeliselt volikogu esimeest eesliinil kaitsmas nad ei ole. Opositsioon aga ei maga - usun, et ka praegusel hetkel sepitsetakse mingit nutust artiklit mida vallaleht keeldub avaldamast aga kindlasti leitakse mingi muu viis.

Kuidas saaks säilida praegune koalitsioon? vt. eelmise artikli lõpuosast (märksõnad: postitiivne edasiviiv kuvand, autoriteetse, õiglase liidri esiletoomine, koostöö jne., jne.)

No comments: