10.1.12

Kus toimub 2012 külapäev?

Külapäevi oleme seni pidanud: Kõue (2006 ja 2009), Virla (2007), Pala (2008), Kadja (2010) ja Aela (2011). 2012 aasta toimumispaiga asjus on külavanemad mitmeid kordi käranud, oleme korraldanud ka kaks küsitlust rahva seas.

Võimalikud kandidaadid 2012 aasta augustis külapäeva pidama on järgnevad:

Paunaste - kunagine Kõue saunaküla, praegu jõukate perede hoida ja pidada. Kindlasti toimuks seal jahisaaduste degusteerimine, traditsioonilise matka läbiviimiseks on sihtkohti (nt. Mardi mägi), küla ise ilus ja kompaktne. Jätkaks traditsiooni, et külapäev teeb nähtavaks ja tuntuks perifeeriakülasid (Kadja ja Aela viimasel kahel aastal - tehtud!)

Kõue-Triigi-Vahetüki-Nutu

Kõue Rahva Majas oleks ehk põhjust pidada küll - üle kolme aasta taas (olnud 2006 ja 2009). Tooks palju rahvast jälle kokku (est. 300). On olnud ka tagasisidet, et külapäeva alul peetav matk võiks pikem olla. See võiks Kõue puhul võiks käia läbi näiteks Vahetüki(Kossaste), Oraveski(Kõue/Triigi) ja Nutu, kõik Triigi karjamõisad. Kui toimumiskoht oleks Triigi, toimuks külapäev tõenäoliselt liigse tilu-liluta, rõhk oleks Kõue-Triigi kooli kokkutulekul, nagu seda sai peetud 2010 (200 in.). Kooli kokkutulek ehk isegi külapäeva raames on lähiaastatel plaanis küll.

Kadja - palun võimalikel organiseerijatel võtta ühendust Kõue Külade Seltsiga


Pala - palun võimalikel organiseerijatel võtta ühendust Kõue Külade Seltsiga

Virla - palun võimalikel organiseerijatel võtta ühendust Kõue Külade Seltsiga

5 comments:

Kadri said...

Kadja külas korraldamisel oleksid ilmselt võimalikeks organiseerijateks samad tegijad ehk üritus jääks Raivo ja minu vedada. Enda kohta pean ütlema, et kahjuks pole mul hetkel aega samaväärselt panustada kui möödunud korral. Samas, kui tuleks uusi tegijaid, siis miks ka mitte...
Teine asi, mis Kadja kahjuks räägib on, see et seal ju alles oli.

Mina paneks hääletusele Paunaste ja Kõue rahvamaja, argumentidega, et Paunaste on hetkel natuke tundmatum väikeküla, mida saaks külapäevaga rohkem pildile tuua, ja seal ei ole olnud veel, samas kui Kõue rahvamaja on jällegi hea koht peo pidamiseks ja kui nüüd jälle seal teha, siis võikski jääda selline kolmeaastane tsükkel, et igal kolmandal aastal seal ja kahel vaheaastal kuskil väiksemas kohas. Sellisel juhul võiks järgmisel korral teha Paunaste külas, kusjuures Paunaste rahvas jõuaks mõttega harjuda ja varakult ettevalmistustele asuda :)

Tiiu said...

Tegelikult on ikka Triigi küla kord! Juhan!Ae!

Juhan said...

Triigil toimub kindlasti - kui mitte sellel, siis järgnevatel aastatel.

Anonymous said...

Millal muidu Rava külas viimati külapäev oli?

väga tundmatu huviline tunneb huvi

Juhan said...

Raval olla 90ndatel midagi olnud - istumine, retk Mulga mäele, kus EW ajal pidulik plats olnud.

Raval oleks põhjust teha küll, värske raamat ilmunud (2011) ja muidu ilus suur küla, paraku pole seal vist meest, kes selle enda peale võtaks, Klaan Eeri juba ligi 90 a. vana.