29.4.11

Talgud ja ralli (mõistvale suhtumisele lootma jäädes?)



7. mail, talgupäeval, kell 9.00-16.00 toimub mingisune ralli, mis paneb kinni Suurekivi-Aela-Kadja-Virla-Paunaste-Ardu vahelise tee. Asi ei ületa uudiskünnist, et teesulg Kõue kodulehel mainitud oleks, metsa vahel on aga plakatid väljas. Seoses sellega alustame talguga juba 9.00, et tagakülade talgulised avatud teega kohale saaks. Ole Kõue Rahva Maja talgutel platsis!

4 comments:

Anonymous said...

Need on erateed, seega on võimalik, et vald ei tea midagi. Teeseadus paneb kohustuse tee omanikule: "Avalikult kasutatava tee omanik peab liikluskorralduse muudatusest teatama viisil, mis võimaldab teavet saada sellel liiklejal, kes seda vajab."
Kui on pealtvaatajatega üritus, siis on muidugi iseasi, kas nad ei oleks pidanud küsima ka avaliku ürituse luba (v-o on seda ka tehtud, ei tea).

Juhan said...

Erateed jee, tegu on Kõue-Virla 11147 teega, vald on maaomanikelt tasuta teid välja kruntinud, mille eest peremehed on heauskselt maamaksu aastaid tasunud. Kui Kõue-Paunaste-Virla oleks eratee, võiks ju iga majapidamine selle keti- või tõkkepuuga sulgeda ja läbimiselt tasu nõuda - läheks tagakülad keskaega ja kaoks seal igasugune elu tänapäevases mõttes!

Anonymous said...

Jee, indiid, Virla külast kuni Pala tee ristini sõidab ralli tõesti mööda riigiteed nr 11147. Maaameti kaardiserveri Maanteeameti kihi järgi ei kata 11147 siiski distantsi alates Suurekivi külast lõpetades läbi Pala ja Kukepala Arduga. Ülejäänud teed ei ole riigiteed. Kohalikud teed on ülejäänud juhul, kui nad vastaksid teeseaduses sätestatule, ehk et oleks välja krunditud ja arvatud kohaliku omavalitsuse omandisse või kui tee omanikuga on sõlmitud tee avaliku kasutamise leping.

Juhan said...

http://sport.postimees.ee/?id=427858

Ristlaan kurtis, et kõiksugu kooskõlastuste saamine muutub iga aastaga aina keerulisemaks. Iga tee kasutamise loale peab andma allkirja külavanem, vallaametnik ja maanteeamet.

Tegelikult käis asi nii, et K Komando surus paberi nina alla ja pidi alla kirjutama. Kuidas küll Pala külavanem oleks vabatahtlikult ralli toimuise lubanud, ta käib Pala osaliselt palkteed kevadeti ise labidaga lappimas. Ma ei kujuta ette, mis sest teest peale ralli lõppu alles jääb ja mida ütlevad rallikate sillad teepalkide peale?