20.10.10

Kõue Kool - lastehommikute mantlipärija

Paljud lapsevanemad on teinud järelpärimisi Kõue Rahva Majas kaks aastat toimunud lastehommikute kohta - miks neid enam ei ole ja mida asemele pakutakse.

Sellel sügisel alustab eksperimentaalset sügishooaega Kõue Kool - toimub laupäeviti korra oktoobris ja kolm korda novembris ja kolm detsembris, pakkudes kahetunnilist tunniplaani:

11.00-11.45 järeleaitamistund

Siia tundi võib tulla nii esimese klassi õpilane oma koduse tööga, mille juhendamist vajab, kui ka doktorant, kes soovib teistega oma teadustöö avastusi jagada. Kui selguvad juhendamist vajavad ained ja mahud täpsemalt, komplekteerime vastava ala kompententseid juhendajaid.

12.00-14.00 akadeemiline kunstiring

Erinevalt tüüpilisest kooli kunstiõppekavast siin ei rebita värvilisest paberist, ei mökerdata küünarnukkideni kliistervärvides, ei valmistata munakarpidest loomi, tagumisel juhul saab Järvamaa paberist mõisaid või Kõue koolimajasid paberist lõigata ja kokku kleepida.

Akadeemiline kunst tähendab traditsiooniliselt teaduslikku lähenemist kunstile ehk on võimalik vaid õige ja vale kujutamisviis. Kunstiringis keskendume joonistamisele, maalimisele ja skulptuurile NATUURI JÄRGI ehk jäljendame paberil, lõuendil ja savis elutut ja elavat loodust ja inimese poolt tehtut.

Akadeemiline kunstiring arendab proportsiooni-, vormi- , värvi-, materjali-, mahu- ja kompositsioonitaju, toetab kunstitunde ükskõik mis kooliastmes.

Kunstiring on 7 - 90 aastatele, tasuline (summa kokkuleppel, 30. oktoobril tasuta)

Soovitav on võtta kaasa midagi söödavat, kes tuleb autoga, tooge korv kuivi puid. Lisainfo kunstiringi kohta juhan (punkt) soomets (ättmärk) gmail (punkt) com

No comments: